Pošto nam industrija u kojoj radimo to dozvoljava i s obzirom na novonastale okolnosti vezane za vanredno stanje i generalno za korona virus (kao i otkazivanje KONTEH-a), odlučili smo da organizujemo remote prakse za studente završnih godina programerskih smerova na FTN-a i PMF-a, i tako im omogućimo da, bez obzira na karantin, odrade svoju obaveznu praksu i rade na svom usavršavanju.

Kao i na redovnim praksama, na jednog praktikanta idu dva mentora. Praksa će trajati 3 nedelje i odvijaće se putem Skype-a.
Uslov za prijavu na praksu je da su studenti upoznati sa sledećim tehnologijama: Git, Maven, Spring Core, Spring WebMVC, Spring Data JPA, Spring Boot, Hibernate, MySql.

Prijave za praksu ćemo primati do 31. marta na contact@hybrid-it.rs (subject: remote praksa),
nakon čega će odabrani kandidati imati Skype intervju na kom ćemo proveravati da li studenti ispunjavaju uslove koji se tiču poznavanja navedenih tehnologija.

Ukoliko zainteresovanost studenata bude velika, prijavljeni kandidati će dobiti kratke zadatke kojima će svrha biti ista – provera poznavanja navedenih tehnologija. Prijavljeni kandidati moraju imati:

1. Računar
2. Dobru internet konekciju
3. Skype nalog
4. Namešteno radno okruženje prema našim instrukcijama

Ukoliko budemo imali odgovarajuće kandidate pre 31. marta, program prakse će se odmah aktivirati, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.
Ukoliko se za vreme trajanja prakse ukine vanredno stanje, odnosno karantin, praksu ćemo nastaviti u našim kancelarijama.